Uitzending
Jinek - 20-6-2018

20-6-2018

Jinek

4201 x bekeken | 0 reacties
6
Amerika-experts Charles Groenhuijsen en Michiel Vos over Trumps immigratiebeleid
Veel reuring in de wereld omdat de regering-Trump immigrantenkinderen weghaalt bij hun ouders, als die illegaal het land binnenkomen. Men was vooral in rep en roer na het zien en horen van huilende kinderen in een opvangcentrum voor migrantenkinderen. Maar Trump toonde zich onvermurwbaar en bleef halsstarrig bij zijn standpunt. Tenminste dat leek zo. Na bijna 24 uur maakt de Amerikaanse president ineens een draai van 180 graden en tekent een decreet dat een einde maakt aan dit beleid. Hoe kwam hij tot deze omkering? En wat gaat het beleid nu daadwerkelijk inhouden? Aan tafel Amerika-correspondent Michiel Vos en Amerika-deskundige Charles Groenhuijsen met achtergronden en het laatste nieuws.

Aan de supportersbar Spaanse en Iraanse fans
De wedstrijd tussen Spanje en Iran eindigde in één nul voor Spanje. Een jammerlijke nederlaag voor underdog Iran die een wedstrijd eerder van Marokko won. Maar dit verlies mag de pret niet drukken. Ook al boekte het Iraanse team nu geen winst op het veld, het WK betekent bijzonder succes voor het land op een ander, misschien wel belangrijker gebied. Voor het eerst in veertig jaar mochten Iraanse vrouwen namelijk een stadion betreden om daar een voetbalwedstrijd te kijken, zij het op televisie. En die geest komt waarschijnlijk niet meer in de fles.

DENK reageert op het onderzoek van De Nieuws BV
De politieke partij Denk heeft overwogen om tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 nepadvertenties van de PVV te verspreiden. Dat meldt radioprogramma De Nieuws BV. Op de nepadvertentie stond een portret van PVV-leider Geert Wilders en het logo van de partij, met daarbij de tekst: “Na 15 maart gaan wij Nederland zuiveren”. Volgens DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan was het 'nooit de intentie' de nepadvertentie daadwerkelijk te gebruiken, omdat het 'te ver' zou gaan. Toch heeft de advertentie wel degelijk een tijd online gestaan, zij het in het buitenland, en 11.000 views gehad. DENK-fractievoorzitter en campagneleider Farid Azarkan reageert op dit nieuws en legt uit hoe dit idee tot stand gekomen is.

In deze uitzending van Jinek waren Farid Azarkan, Charles Groenhuijsen, Geert Wilders en Michiel Vos te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op woensdag 20 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie