Uitzending
Jinek - 14-1-2015

14-1-2015

Jinek

2590 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlands-Koerdische Peshmergastrijder
Vanavond Skypen we met de Nederlands-Koerdische Shilan Hamid die zich heeft aangesloten bij de strijders van Peshmerga. Ze heeft haar hoge hakken ingeruild voor een uniform en een wapen om de opmars van IS te bestrijden. Haar broer River Hamid, zus Silav Hamid en beste vriendin Raivin Adnan zijn te gast op de bank.

Cornald Maas
Het wekelijkse culturele praatprogramma OPIUM is terug op NPO2. Niet op de zaterdagavond zoals we gewend waren, maar prime time op de donderdag.

Wat betekent deze verhuizing voor het programma en op welke culturele hoogtepunten verheugt presentator Cornald Maas zich het meest?

Het nieuwe nummer van Charlie Hebdo
Het nieuwste nummer van Charlie Hebdo was vandaag al uitverkocht voordat de winkel open ging. Stefan de Vries (correspondent RTL) was erbij en zag de rijen. Maar wat zegt dit eigenlijk? Waar staat het land een week na de bloedige aanslag? Zeven dagen na de aanslag dringt ook een andere vraag op: durven we nog alles te publiceren. Een gesprek met Vrij Nederland hoofdredacteur Frits van Exter, cartoonist Tjeerd Royaards en journalist Bart Schut.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op woensdag 14 januari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie