Uitzending
Infocus - 30-11-2008

30-11-2008

Infocus

784 x bekeken | 0 reacties
6
Reportages en gesprekken over onderwerpen die spelen in de wereld van moslims en de islam. Marokko spoort Marokkaanse Nederlanders aan de belangen van hun herkomstland te blijven dienen en roept daartoe een Hoge Raad van Migranten in het leven waarover nu de Eerste Kamervragen al zijn gesteld. Turkije bestuurt op het hoogste niveau de meeste Turkse moskeeën in Nederland en dicteert zelfs hun vrijdaggebed. De herkomstlanden willen greep houden op hun voormalige burgers. Wat betekent dat voor de Nederlanders van wie de roots in die landen liggen? Hoe erg is dit soort inmenging en waar liggen de grenzen? Over dit nu wel zeer actuele thema leidt Abdellah Dami een studiodebat met zijn panel. De gasten zijn hoogleraar en Turkije-deskundige Jan-Erik Zürcher, Nadia Bouras (lid Hoge Raad van Migranten), Farid Azarkan (Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland) en Yassin El Forkani (Marokkaanse Imam Bond).

Deze uitzending van het programma Infocus is uitgezonden op zondag 30 november. Te gast waren Erik Zürcher en Farid Azarkan. De presentatie was in handen van Abdellah Dami.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee