Uitzending
Infocus - 16-11-2008

16-11-2008

Infocus

603 x bekeken | 0 reacties
6
Reportages en gesprekken over onderwerpen die spelen in de wereld van moslims en de islam. Aan de vooravond van de hadj-periode (5-9 december 2008) wijden we een aflevering aan de bedevaart naar Mekka, het vijfde gebod in de islam. Veel moslims leven jarenlang bewust toe naar de verwezenlijking van deze reis. Elke stap van hun bedevaart is verankerd in een traditie die teruggaat tot de profeet Mohammed. De hadj is voor de meeste pelgrims een onvergetelijke ervaring, de start van een nieuwe fase in hun bestaan als hadja of hadji. Maar voor het zover is kan er veel misgaan. Reisorganisaties blijken bijvoorbeeld niet zo bonafide als ze leken. Of erger, de aspirant-pelgrim ziet zijn gang naar Mekka zelfs voorgoed geblokkeerd door autoriteiten die zijn geloofsstroming veroordelen. In de studio diverse gasten die over de hadj vertellen vanuit hun specifieke eigen invalshoek.

Presentatie: Abdellah Dami.

Deze uitzending van het programma Infocus is uitgezonden op zondag 16 november. De presentatie was in handen van Abdellah Dami.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee