Uitzending
In de ban van het ding - 12-1-2008

12-1-2008

In de ban van het ding

855 x bekeken | 0 reacties
7
Reallifesoap over wat er allemaal mogelijk is in onze gekke wereld. Linda, David en Erwin zijn journalist. Samen maken ze een tijdschrift waarin zij hun passie delen voor vernuftige producten, inspirerende ideeŽn, nieuwe technologieŽn, de mens er achter, en de invloed ervan op ons leven. Voor hun tijdschrift trekken Linda, David en Erwin de moderne wereld in, op zoek naar vernieuwing en vooruitgang. Zij verkennen de wereld van morgen, door op zoek te gaan naar de nieuwste producten, ideeŽn en concepten van vandaag. In hun blad behandelen zij onderwerpen op het gebied van lifestyle en technologie en berichten zij over inspirerende ideeŽn, architectuur- en designtrends, vernuftige producten en slimme gadgets, allemaal dingen die pretenderen het leven op zijn minst prettiger te maken. Wat doen wij met het ding? En andersom, wat doet het ding met ons? We volgen hen op hun speurtocht naar nieuwe dingen en ontwikkelingen. Hebbedingen, zoals nieuwe telefoons, auto's en 3-d tv's en andere al dan niet levensreddende gadgets, maar ook trends in architectuur en design, eco- en hybride vondsten, digitale wonderen en allerhande vervoermiddelen. Linda bezoekt een FabLab, waar dure industriŽle machines toegankelijk zijn voor particulieren. David duikt de toekomst in. De 3D-printer moet het mogelijk maken om complete objecten uit een printertje te halen. Geen fabriek meer nodig. Voortaan kun je zelf alles maken. Ondertussen ontdekt Erwin hoe je iets moois tot stand kunt brengen met roet. Een Braziliaanse kunstenaar protesteert tegen de vervuiling door in smerige autotunnels roet weg te poetsen. Een poetsdoekje is zijn penseel, waarmee hij schone strepen trekt en kunstwerken creŽert.

Presentatie: Linda Hakeboom, Erwin van der Zande en David Lemereis.

De presentatie was in handen van Erwin van der Zande en Linda Hakeboom. Deze uitzending van het programma In de ban van het ding werd uitgezonden op zaterdag 12 januari door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee