Uitzending
Hollandse Zaken - Lang leve de burgerlijkheid

Lang leve de burgerlijkheid

Hollandse Zaken

15-8-2019

| 1140 x bekeken | 0 reacties
7
Een toenemend aantal Nederlanders kiest voor een rustig, overzichtelijk bestaan. Inclusief sleur en regelmaat. Mét caravan en doorzonwoning. Zo'n leven houdt stress buiten de deur. Het biedt veiligheid in een wereld vol dictators, handelsoorlogen, bizarre complottheorieën en opgefokte sociale media. Een overzichtelijk bestaan is bovendien een alternatief voor verre reizen die vanwege het klimaat niet meer kunnen. Lekker in je huispak Netflixen. Een begrijpelijke keuze?

Is het verlangen naar burgerlijkheid de definitieve breuk met de vrijheid-blijheid die vanaf eind jaren zestig gepredikt werd? Deze week vijftig jaar geleden vond het legendarische Woodstock-festival plaats. Daarna golden een rustig en saai leven lang als ouderwets.

Bij ons gasten die weemoedig terugblikken op die tijd. En gasten die zweren bij een overzichtelijk en burgerlijk bestaan. Over de rust van burgerlijkheid versus het elan van grootse vergezichten.

De presentatie was in handen van Cees Grimbergen. Deze uitzending van het programma Hollandse Zaken met de titel Lang leve de burgerlijkheid werd uitgezonden op donderdag 15 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie