Uitzending
Holland Doc - De zwemmers

De zwemmers

Holland Doc

10-7-2008

| 1176 x bekeken | 0 reacties
6
Een hete zomer in het Flevoparkbad in Amsterdam-Oost, waar kleine verlangens breken op de grote golven van het leven. Het zijn de gewoonste zaken van de wereld. Dat spreekt uit elk shot van ‘de Zwemmers’. Maar zoveel gewoonheid gewoon laten zijn, dat vergt een scherpe blik.

Het Flevoparkbad in Amsterdam-Oost is een buitenzwembad zoals vele andere. Geen tropisch zwemparadijs, maar er is wel alles wat een mens en zijn kinderen op een warme dag nodig hebben. Verkoeling, patat en medemensen. Een zwembad is een zwembad. Een bijzondere locatie met een niet te onderschatten sociale betekenis. Op een warme dag komt alles er samen, als de spaken in het midden van een fietswiel. Op een heel warme dag is alles nog nog een tikkeltje heviger.

Zo zit ‘de Zwemmers’ van Robert Oey in elkaar. Vanuit het Flevoparkbad lopen de lijntjes van de afzonderlijke personages de buurt in. Zonder verklarend en verbindend commentaar volgen we een aantal personen tijdens een paar warme dagen. We worden intiem met ze door de priemende camera op de lijven in zwemkleding, de afgeluisterde gesprekken en de onverhoedse observaties. Jonge moeders met kinderen, jongens met praatjes, meisjes met dromen. We gaan met ze mee naar huis, naar de dokter en naar het kraambed. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is zijn we getuige van een besnijdenis en van een telefoongesprek over een alternatieve straf

Deze uitzending van het programma Holland Doc met de titel De zwemmers werd uitgezonden op donderdag 10 juli door de VPRO, de IKON, Human en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee