Uitzending
Holland Doc - De onverboden stad

De onverboden stad

Holland Doc

4-8-2008

| 1589 x bekeken | 0 reacties
6
In Beijing is een kleine steeg blijven steken in de tijd. Haar bewoners zitten klem tussen de opmars van de vernieuwing en het leven zoals ze dat altijd hebben geleefd. Een bestaan vol onzekerheid, maar ook met hoop en verwachting.

Filmmaker Floris-Jan van Luyn gaat terug naar de steeg waar hij in de jaren negentig heeft gewoond toen hij correspondent was van NRC Handelsblad. Zijn oude buren vertellen in De Onverboden Stad hun verhaal over een leven waarin niemand meer weet wat de dag van morgen brengt. Wanneer wordt de oude steeg afgebroken? Kunnen de bewoners blijven of mogen ze weg? En is het één wel beter dan het ander? De antwoorden liggen op straat - zolang als het duurt - want niemand weet hoe lang die er nog ligt.

De documentaire is onderdeel van het initiatief Made in China waarin diverse omroepen vertegenwoordigd zijn en waarin ontroerende, spannende, geestige en verontrustende verhalen de kijker een caleidoscopisch beeld bieden van hedendaags China.

Deze uitzending van het programma Holland Doc met de titel De onverboden stad is uitgezonden op maandag 4 augustus door de VPRO, de NPS, de IKON en Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee