Uitzending
Het Vermoeden - Petra Stienen

Petra Stienen

Het Vermoeden

24-8-2013

| 1098 x bekeken | 0 reacties
5
Als klein meisje liep Petra Stienen van huis weg om te zien wat er aan de andere kant van de spoorlijn lag. Geen ongevaarlijk tripje. En nog zoekt Stienen (Roermond, 1965) het liefst naar de andere kant van de verhalen, die ze aantreft in de roerige gebieden van het Midden-Oosten. Ze werkte als mensenrechtendiplomaat in Egypte en Syrië en ziet het als haar morele plicht om op zoek te gaan naar lichtpuntjes. Zo schetst ze in haar meest recente boek, Het andere Arabische geluid, de inzet en vitaliteit van kunstenaars, journalisten, activisten en de vele anderen die een baken willen zijn in hun complexe samenleving.

De dierbare tekst van Petra Stienen is het verhaal van de talenten uit Matteüs. Het ontbreekt haar aan talent voor polemiek, cynisme en doemdenken; liever geeft ze betekenis aan wat ze om zich heen ziet. Stienen: “Het talent dat je gegeven is door de Schepper is een mooie vraag ook voor deze tijd. We zijn somber, onzeker over wat we níet kunnen, wat we dreigen kwijt te raken. Maar stop niet weg wat je hebt meegekregen. Iedereen kan de held zijn in z’n eigen levensverhaal.”

Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Petra Stienen is uitgezonden op zaterdag 24 augustus door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie