Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Het Uur van de Wolf - Rolling Stones - Crossfire Hurricane

Rolling Stones - Crossfire Hurricane

Het Uur van de Wolf

15-12-2012

| 1907 x bekeken | 1 reacties
6
Regisseur Brett Morgen maakte deze nieuwe documentaire naar aanleiding van het 50 jarig jubileum van de Rolling Stones. Hierin probeert hij te achterhalen hoe het was om een Rolling Stone te zijn en kijkt terug op het leven van de band. Een muzikale reis, bestaande uit uniek archiefmateriaal, ondersteund door openhartig commentaar van de bandleden. De stroom aan zelden vertoonde beelden van de Rolling Stones vormt het hart van de documentaire Rolling Stones – Crossfire Hurricane.

De documentaite laat zien hoe de Rolling Stones, met nummers als “Angie” en “Satisfaction”, uitgroeide tot een van de grootste Britse rock-‘n-roll bands aller tijden. Door een rijk archief aan krantenartikelen en spetterende optredens wordt duidelijk dat de Rolling Stones, als muzikale tegenhangers van de “beschaafdere” band The Beatles, in hun beginjaren netzoveel fans als vijanden hadden. We zien hoe de jonge Stones “de lelijkste band op aarde” wordt genoemd en dat hun buitensporig drugsgebruik veel negatieve aandacht oplevert. Al snel veranderen deze oude mediafragmenten van toon, want de Stones werden van de band waar iedereen een hekel aan had, de band die iedereen liefhad. De documentaire gaat terug naar de tijd waarin de Stones, overal waar ze kwamen, hysterische vrouwen met “natte panties” troffen die de longen uit hun lijf gilden en in bosjes flauwvielen.

De aaneenschakeling van oude fragmenten halen vele herinneringen naar boven. Met commentaar van de Stones zelf, blikt de documentaire terug op indrukwekkende momenten uit de carrière van de band. Het gratis optreden in Altamont haalt herinneringen naar boven van een angstaanjagende avond waarbij de Hells Angels slaags raakten met een uitzinnig publiek. Door de bijzondere archiefbeelden van Mick Jager in glitterpak, onthullende kleedkamer-scénes en persoonlijke anekdotes over de ups- en downs van het leven van een Stone maken we op een nieuwe manier kennis met de jongens achter de “ extraverte karakters” die binnen een paar jaar grenzeloos populair werden.

Deze uitzending van het programma Het Uur van de Wolf met de titel Rolling Stones - Crossfire Hurricane is uitgezonden op zaterdag 15 december door NTR. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie