Hygiene in de keuken
12-11-2008
| 2038 x bekeken | 0 reacties
Je keuken is viezer dan je denkt!
De gevaren in de keuken komen niet alleen van scherpe messen en hete pannen. Daar zitten ook superkleine sluipmoordenaars die het op onze gezondheid hebben voorzien: bacteriën. En je vaatdoek is hele goede vrienden met ze.
Een besmetting door bedorven voedsel loopt bij de meesten van ons met een sisser af. Wat klein ongemak rond de spijsvertering en met een paar dagen is het over. Voor bejaarden, kleine kinderen en zwangeren is het een ander verhaal. Die kunnen wel degelijk ernstig last krijgen van een voedselvergifitiging en er soms zelfs aan overlijden. Alle reden dus om ons wat meer te verdiepen in begrippen als kruisbesmetting, bewaartemperatuur en houdbaarheidsdatum.
Deze uitzending van het programma Helder met de titel Hygiene in de keuken is uitgezonden op woensdag 12 november door Teleac. De presentatie was in handen van Renate Wennemars en Pernille La Lau.