Uitzending
Hallo Nederland - 28-9-2018

28-9-2018

Hallo Nederland

323 x bekeken | 0 reacties
6
Vader en zoon Kes uit Volendam hebben twintig jaar samengewerkt om de geschiedenis van Volendam te ontrafelen. Zij deden daarvoor onderzoek in binnen- ťn buitenland. De bijzondere ontdekkingen vertellen ze in hun documentaire Volendam in de Historie, waarvoor heel het dorp aan de buis gekluisterd zit.

Verder: in Brabant, waar we deze week te gast zijn, is het muzikaal verenigingsleven springlevend. Niet alleen met Carnaval, maar het hele jaar door spelen fanfares en harmonieŽn er lustig op los. Maar die muziekverenigingen hebben het niet makkelijk: het ledenbestand vergrijst en ze hebben moeite de jaarlijkse begroting rond te krijgen. Zo ook bij de fanfare in Lith, een dorp vlakbij 's-Hertogenbosch.

En nog meer muziek, in Rotterdam komen de orkesten bij elkaar van alle Nederlandse krijsmachten: de Nationale Taptoe. Op het evenement vindt dit jaar iets bijzonders plaats: zo'n 250 militairen die deelnamen aan missies in Mali en het Midden-Oosten ontvangen hier namelijk hun Herinneringsmedaille van minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op vrijdag 28 september door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie