Uitzending
Hallo Nederland - 20-9-2018

20-9-2018

Hallo Nederland

364 x bekeken | 0 reacties
6
De Efteling heeft plannen om uit te breiden, maar omwonenden zien dat niet zitten. Ze vrezen voor nog meer verkeersdrukte, met slechte luchtkwaliteit als gevolg. Het pretpark wijst juist op de positieve kanten van de uitbreiding: meer werkgelegenheid. Vlak voor de gemeenteraad een besluit neemt over de uitbreiding peilen we de stemming in Kaatsheuvel.

Verder: in de jaren '60 gingen er stemmen op om het verwaarloosde stadshart van Deventer, het Bergkwartier, te slopen om plaats te maken voor nieuwbouw. Een groep bewoners heeft dit weten te voorkomen en gelukkig maar, want het is nu een van de mooiste stukjes van de stad.

En planten zijn intelligent. Echt waar. De uitspraak 'leven als een kasplantje' doet anders vermoeden, maar planten kunnen dus echt horen, ruiken en voelen. Ze hebben net als mensen zintuigen en die gebruiken ze ook maar wat graag.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op donderdag 20 september door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie