Uitzending
Goudmijn - 23-5-2012

23-5-2012

Goudmijn

1969 x bekeken | 0 reacties
6
Het verhaal van de vrouw die door een heftige scheiding niet alleen haar man maar ook haar haar verloor. Tot zeven jaar geleden was het levensmotto van Jessica Kouwenberg: 'Als je haar maar goed zit'. Jessica heeft een heerlijk leven met haar partner, dochter en drukke baan in de kapperswereld, als het misgaat. Haar relatie loopt stuk op een heftige en emotionele manier. Twee maanden later begint haar haar uit te vallen en nota bene op Valentijnsdag trekt ze het met bosjes uit haar hoofd. Binnen driekwart jaar is ze compleet kaal en heeft ze geen wenkbrauw, neushaar of wimper meer over. Jessica blijkt de ziekte alopecia te hebben, die ontstaat na een ingrijpende emotionele gebeurtenis. En toeval of niet: sinds twee jaar heeft Jessica een eigen praktijk als ontharingsdeskundige.

Diederick Kraayeveld was nog geen 40 jaar oud toen hij voor RTL als onderzoeksjournalist de UWV-affaire onthulde. Een hoogtepunt wat je maar moeilijk kan overtreffen. Diederick vraagt zich af: moet ik blijven jagen op nog meer nieuws en nog grotere onthullingen of ga ik mijn jongensdroom verwezenlijken? Het maken van portretten van sloophout. Diederick is al zijn hele leven dol op hout. Als jongetje struinde hij al langs het strand op zoek naar aangespoeld hout en nu reist hij de wereld rond voor gekleurd sloophout waar vaak een verhaal achter zit. Eenmaal thuis zaagt en past hij het in elkaar. Inmiddels veroveren zijn portretten van auto's maar ook van Obama, Koningin Beatrix en Maxima de hele wereld.

En het ongelofelijke verhaal van twee vriendinnen die onbewust familie blijken te zijn. Floor van Praag en Zoe Bar-Pereg leren elkaar kennen in de horeca en worden goede vriendinnen. Dan ontdekt een van hen in een oud familiealbum een bizarre gelijkenis tussen een oud-tante op een zwart-wit foto en haar eigen vriendin. Ze laat het er niet bij zitten en wat ontdekken de twee meiden: hun vaders zijn volle neven van elkaar, familie dus. En zijzelf achternichten! Presentatie: Karin de Groot.

Deze uitzending van het programma Goudmijn is uitgezonden op woensdag 23 mei door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie