Uitzending
Goudmijn - 16-5-2012

16-5-2012

Goudmijn

1379 x bekeken | 0 reacties
6
Na de ontmaskering van de Tilburgse professor Diederik Stapel het ongelofelijke verhaal van een vrouw die heel de wereld wantrouwde behalve haar man. Als hun eerste kind op komst is, beginnen haar de eerste vreemde zaken op te vallen, zoals rare giroafschriften, aanmaningen. Erika's man kan het allemaal uitleggen en oplossen. Hij rolt van baan naar baan. Nergens houdt hij het lang uit en altijd is hij het slachtoffer van iets of iemand. Erika gelooft en begrijpt hem en snapt niet hoe de buitenwereld zo gemeen kan zijn. Totdat ze een telefoontje krijgt van een vriendin. Haar man zou een lezing geven aan de Vrije Academie waar haar vriendin werkt en ze zijn getipt dat hij een fraudeur zou zijn. Alles komt uit. Erika's man blijkt een pathologische leugenaar te zijn. Veertien huwelijksjaren lang heeft hij alles verzonnen: zijn werk, zijn lessen, zijn studie en diploma. Hij heeft giroafschriften vervalst, torenhoge schulden gemaakt en mogelijk ook andere relaties hebben.

Croquette van Schipholgans is het verhaal van Rob en Nicolle, die in hun zelfgebouwde mini-keuken op wielen een wel heel bijzondere kroket verkopen. Zij openden de Keuken van het Ongewenste Dier om aandacht te vragen voor alle ongewenste dieren die zomaar worden gedood en vernietigd. Wat dacht u van muskusrat of de Amerikaanse rode rivierkreeft ? Een ware plaag in de Amsterdamse grachten, maar een culinair hoogstandje in de keuken.

Het mysterie achter de zwarte band is het verhaal van de twee topjudoka's, Dex (27) en Guilliaume Elmont (30). Al van kinds af aan hebben ze een bijzondere band en worden ze wel de onafscheidelijke tweeling genoemd. Ondanks dat ze op topniveau sporten, vader zijn en een druk bestaan leiden, (want Dex studeert geneeskunde en Guillaume is klinisch psycholoog en kapitein bij de Koninklijke Luchtmacht) is de band nog altijd heel hecht. Zo hecht dat ze zich afvragen of die band ook de reden is van een mysterie dat jaren geleden begon met een duim. Presentatie: Karin de Groot.

Deze uitzending van het programma Goudmijn is uitgezonden op woensdag 16 mei door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie