Uitzending
Gepest - Anita Wilson-Bekema

Anita Wilson-Bekema

Gepest

9-6-2011

| 5474 x bekeken | 0 reacties
5
"De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dat blijkt wel na mijn deelname aan het programma gepest. Toen ik de oproep zag, ben ik meteen naar de site gegaan om mij aan te melden. Ik wil namelijk heel graag mijn verleden afsluiten voor ik naar Canada emigreer...."

"Vervolgens werd ik gebeld door de redactie. Vanaf dat moment kwam ik in een emotionele rollercoaster terecht. Alle emoties van het verleden voelde ik weer boven komen. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mijn verhaal te vertellen vooral omdat ik iedereen die mij gepest heeft wil laten zien dat ik die periode, ondanks alle ellende, toch heb overleefd.

Toen ik mijn verhaal aan Peter van der Vorst vertelde, voelde ik me wel wat gespannen, omdat ik voor het eerst over die periode sprak. Zeker omdat ik ook dingen vertelde die mijn ouders nog niet wisten. Het moeilijkste vond ik dan ook om die dingen tegen mijn ouders te zeggen, maar uiteindelijk het heeft dat me wel enorm opgelucht.

De dagen voor de confrontatie was ik heel gespannen en heb ik zelfs nachtmerries gehad over hoe het eventueel zou kunnen verlopen. De werkelijkheid overtrof alles.

Van de 4 pesters waren er 3 gekomen. Ik werd wel emotioneel toen ik eenmaal voor ze stond, omdat alle herinneringen weer boven kwamen.
Maar ik was vooral heel verrast dat ze er waren. En ik was heel blij dat ze zich nog wel konden herinneren wat ze me aangedaan hebben. Dat was waar ik het bangst voor was: dat ze het zich niet zouden kunnen herinneren of dat ze het zouden afdoen als een grap.
Ze waren naar mij toe heel eerlijk, doordat ze hun kant van het verhaal ook hebben verteld. Vooral de bloemen van Johannes had ik echt niet verwacht. Ik was wel een beetje overdonderd daardoor.

Na afloop heb ik nog even met ze gesproken en voor ik na Canada ga, zal ik ze zeker nog een keer zien. Ik heb nu echt het gevoel dat er een zware last van mijn schouders af is.

Ik hoop dat er nog veel mensen komen die hun verleden op deze manier kunnen afsluiten. Daarnaast hoop ik dat door dit programma anderen gaan beseffen wat pesten met iemand kan doen.

Deze uitzending van het programma Gepest met de titel Anita Wilson-Bekema is uitgezonden op donderdag 9 juni door RTL4. De presentatie was in handen van Peter van der Vorst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie