Uitzending
Galileo (EO) - 6-5-2008

6-5-2008

Galileo (EO)

1065 x bekeken | 0 reacties
6
Het wordt warmer in Nederland en we praten uitvoerig over het terugdringen van broeikasgassen en dan met name over het terugdringen van CO2. We moeten met z'n allen minder auto rijden, spaarlampen gebruiken, etc. Maar ondertussen vergeten we dat er een nog veel gevaarlijker gas op de loer ligt: methaan! Want door de opwarming van de aarde begint her en der methaan in grote hoeveelheden vrij te komen: uit grote luchtbellen vanaf de oceaanbodem, en uit de ontdooiende permafrost in Alaska en Siberië. Maar methaan zit ook in poep. Twee boeren uit het Drentse Zuidvelde hebben een manier gevonden om dit methaan om te zetten in duurzame energie.

Vanaf dinsdag 6 mei start de EO het wetenschapsprogramma Galileo met een nieuwe 5-delige serie rondom klimaatsverandering. Iedere week gaat meteoroloog Reinier van den Berg op zoek naar praktische oplossingen om de klimaatsverandering in Nederland zo goed mogelijk te benutten. Ongedwongen speurt hij naar nieuwe ontwikkelingen en zoekt uiterste grenzen op. Wat gebeurt er écht als Nederland verandert in Hollanda Tropicana? Welke oplossingen zijn er voorhanden en wat kan de kijker er zelf mee?

Deze uitzending van het programma Galileo is uitgezonden op dinsdag 6 mei door de EO. De presentatie was in handen van Reinier van den Berg.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie