Uitzending
Galileo (EO) - 13-5-2008

13-5-2008

Galileo (EO)

949 x bekeken | 0 reacties
6
Een topwijn uit de Achterhoek, je kunt het je nauwelijks voorstellen. Nederland begint Franse temperaturen aan te nemen: mildere winters, langere zomers. De noordelijke Rivièra is in opkomst. De voorspelde klimaatontwikkelingen lijken gunstig voor Nederland. De zon biedt naast strandplezier ook een goed investeringsklimaat voor de energiebron van de toekomst: zonne-energie. Maar zijn de vooruitzichten voor Hollanda Tropicana nu echt allemaal zo gunstig? Het RIVM onderzoekt of er een verband bestaat tussen klimaatverandering en een toename van infectieziekten, zoals de ziekte Lyme, veroorzaakt door teken. Galileo gaat mee op tekenjacht!

Vanaf dinsdag 6 mei start de EO het wetenschapsprogramma Galileo met een nieuwe 5-delige serie rondom klimaatsverandering. Iedere week gaat meteoroloog Reinier van den Berg op zoek naar praktische oplossingen om de klimaatsverandering in Nederland zo goed mogelijk te benutten. Ongedwongen speurt hij naar nieuwe ontwikkelingen en zoekt uiterste grenzen op. Wat gebeurt er écht als Nederland verandert in Hollanda Tropicana? Welke oplossingen zijn er voorhanden en wat kan de kijker er zelf mee?

Deze uitzending van het programma Galileo is uitgezonden op dinsdag 13 mei door de EO. De presentatie was in handen van Reinier van den Berg.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie