Uitzending
Fotostudio de Jong - 15-3-2014

15-3-2014

Fotostudio de Jong

1829 x bekeken | 0 reacties
6
In aflevering 10 van Fotostudio de Jong een gesprek met fotografe Charlotte Dumas. Ze bespreekt een foto uit haar serie Retrieved waarvoor ze tien jaar na 9/11 de reddingshonden fotografeerde die in de puinhopen van de aanslagen op zoek waren naar overlevenden.

Fotograaf Henk Wildschut maakte een serie over de voedselverwerkende industrie in Nederland en kwam tot een verrassende conclusie.

Food fotograaf Tony le Duc werkt nauw samen met topkok Sergio Herman wiens sterrenrestaurant Oud Sluis recentelijk dicht ging. De gerechten die hij daar het afgelopen jaar maakte zijn door Le Duc prachtig in beeld gebracht en verschijnen binnenkort in een bijzonder boek: Desire.

En Wilfried de Jong reist naar Kopenhagen voor een ontmoeting met de Deense fotograaf Nicolai Howalt. Zijn werk is ge´nspireerd op het wetenschappelijke werk van Nobelprijswinnaar Niels Finsen die begin vorige eeuw onderzoek deed naar de genezende kracht van licht.

De presentatie was in handen van Wilfried de Jong. Deze uitzending van het programma Fotostudio de Jong werd uitgezonden op zaterdag 15 maart door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie