Uitzending
EenVandaag - 9-6-2014

9-6-2014

EenVandaag

871 x bekeken | 0 reacties
6
Statiegeld bedreigd door druk bedrijven
Onder druk van Coca Cola en Albert Heijn lijkt Nederland het statiegeld op grote petflessen af te schaffen. Een schande en een ramp voor het milieu, zeggen natuurbeschermers en recycle-bedrijven. Maar de verpakkers en de drankverkopers zeggen dat er geen plek meer is voor het dure en ouderwetse statiegeldsysteem in de moderne plastic recycle business. We spreken hierover met Daniel Poolen van de Plastic Soup Foundation.

Hoe moeilijk is zorgfraude te bewijzen?
Hoe kan het dat een zorginstelling voor jong volwassen jarenlang onder de maat levert en toch blijft voortbestaan? Ascensio Zorg is een zorginstelling voor jongeren vanaf 18 jaar die nergens anders terecht kunnen. Een zeer kwetsbare groep voor jongeren met een ontwikkelingsachterstand of een licht verstandelijke beperking. Zij hebben baat bij goede begeleiding en structuur. Weinig instellingen bieden dit in ít Gooi. Ascensio Zorg doet dit wel. Op papier.

BraziliŽVandaag: Salvador en de veiligheid in Rio
Aanstaande donderdag gaat in BraziliŽ het wereldkampioenschap voetbal van start. Verslaggever Harm van Atteveld is afgereisd naar Salvador, waar het Nederlands elftal vrijdag de eerste wedstrijd speelt tegen Spanje. Hij vertelt over de speelstad van Oranje. Verder doet Max Westerman verslag uit Rio de Janeiro, een van de onveiligste steden ter wereld.

De presentatie was in handen van Max Westerman, Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 9 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie