Uitzending
EenVandaag - 7-6-2014

7-6-2014

EenVandaag

821 x bekeken | 0 reacties
7
Bijleveld: Opstelten moet Telecom-wet aanpassen
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld noemt het ďonacceptabelĒ dat minister Opstelten toestaat dat in grote delen van de oostelijke grensstreek het alarmnummer 112 niet of nauwelijks bereikbaar is. In het gebied zijn in de afgelopen tijd veel incidenten geweest waarbij inwoners de hulpdiensten tevergeefs belden.

BraziliŽVandaag: protesten tegen WK
Ook al zijn Brazilianen gek op voetbal, niet iedereen is happy met het WK. Complete sloppenwijken zijn 'schoongeveegd' om plaats te maken voor nieuwe stadions en infrastructuur. De bekende Braziliaanse oud-voetballer Arthur Antunes Coimbra, beter bekend als Zico, ziet niet zoveel problemen maar Elza Soares, de vrouw van Garrincha, de legendarische Braziliaanse voetballer, is kritisch. Max Westerman doet verslag vanuit BraziliŽ.

Nederlandse chemicaliŽn aan SyriŽ geleverd
Twee Nederlandse bedrijven leverden producten aan SyriŽ die mogelijk worden gebruikt bij de productie van gifgas. Minister Ploumen van Handel heeft de Tweede Kamer laten weten de bedrijven niet te kunnen vervolgen zijn. De Kamerleden Sjoerdsma (D66) en Omtzicht (CDA) nemen daar geen genoegen mee.

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 7 juni door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie