Uitzending
EenVandaag - 8-9-2009

8-9-2009

EenVandaag

914 x bekeken | 0 reacties
5
Blijft de steun voor Uruzgan?
Twee Nederlandse militairen zijn deze week in Uruzgan om het leven gekomen door een bermbom en een schietincident. In EťnVandaag reageert de commandant der Strijdkrachten Van Uhm op de incidenten. Het is voor de troepen in Afghanistan en het thuisfront in Nederland een zwarte week. Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm benadrukte bij het bekendmaken van het slechte nieuws dat de maatschappelijke steun in Nederland belangrijk is. Onder meer een overzicht van de Nederlandse steun voor de missie in Afghanistan en een analyse van de Taliban-activiteit door defensie-specialist Ko Colijn.

Gerrit Komrij over slechte Nederlandse gedichten
De 25 meest afschuwelijke gedichten uit de Nederlandse literatuur zijn verzameld en gebundeld door poŽzie-nestor Gerrit Komrij. Waar een klein land groot in kan zijn; slechte poŽzie?

Petrus Stuyvesant: Grondlegger New York
Vierhonderd jaar geleden bracht West-Indische Compagnie onder leiding van Henry Hudson de Nederlanders naar het Amerikaanse vasteland. Het was een Fries die grondlegger was van Nieuw Amsterdam, het huidige New York: Petrus Stuyvesant. Het sigarettenmerk is wellicht bekender dan de historische figuur. Wie was deze man eigenlijk? En wat weten wij en de Amerikanen nou echt van elkaars geschiedenis, waarvoor we nu dit feestje bouwen?

Hoe gaat het in de bouw?
Het kabinet trekt 150 miljoen euro uit om de bouw van nieuwe huizen te stimuleren. Maar zal dat voldoende zijn om de aangekondigde ontslaggolf te voorkomen? Veel bestaande projecten worden afgebouwd, maar nieuwe dure huizen zijn op dit moment niet erg in trek...

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 8 september door de AVRO en de TROS. Te gast waren Gerrit Komrij en Ko Colijn.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie