Uitzending
EenVandaag - 11-9-2009

11-9-2009

EenVandaag

1208 x bekeken | 0 reacties
7
Overleden baby's gevolg medische fouten
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft meerdere meldingen binnengekregen over de gebrekkige verloskundige zorg in het Westfries Gasthuis in Hoorn. Afgelopen maanden overleden in het Westfries Gasthuis vier baby's. Een daarvan overleed zeker als gevolg van een opeenstapeling van fouten van het dienstdoende medisch personeel. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt ook de andere drie gevallen. Volgens IGZ is op de afdeling verloskunde sprake van een onveilige situatie. Het ziekenhuis heeft laten weten dat de betrokken gynaecoloog mag blijven werken. EénVandaag spreekt met Sophie Hankes van SIN, een organisatie waarin slachtoffers en nabestaanden van medische missers zich verenigd hebben en met John Kleijn die in 2005 zijn baby verloor door een medische misser.

Gesprekken aan de keukentafel: Sjuul Paradijs
'De valkuil van Wakker Nederland is doodgeknuffeld te worden door Hilversum'. Een gesprek aan de keukentafel. Vandaag schuiven we aan thuis bij Sjuul Paradijs. De baas van de grootste krant van Nederland, De Telegraaf. Aan de hand van televisiefragmenten bespreekt Wouter Kurpershoek met Sjuul Paradijs de moeilijke tijden van de papieren krant, de oprichting van Wakker Nederland, Fons van Westerloo en de gevoelige snaar in de muziek van André Hazes.

9/11 herdenking in New York
Acht jaar geleden schokten de aanslagen op het World Trade Center in New York de wereld. Vandaag herdenken de inwoners van New York de slachtoffers van 11 september. Prins Willem Alexander en prinses Máxima wonen met Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) de herdenking namens Nederland bij. Een verslag van de herdenking.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 11 september door de AVRO en de TROS. Te gast was Sjuul Paradijs. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Overleden baby s gevolg medische fouten De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft meerdere meldingen binnengekregen over de gebrekkige verloskundige zorg in het Westfries Gasthuis in Hoorn. Afgelopen maanden…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten