Uitzending
EenVandaag - 8-4-2019

8-4-2019

EenVandaag

547 x bekeken | 0 reacties
6
Stijging levenstestamenten
Gijs en zijn vrouw Grada dachten het goed geregeld te hebben: ze lieten hun wensen vastleggen voor als ze bijvoorbeeld dement zouden worden. Maar dat levenstestament blijkt waardeloos en Grada heeft nu niets meer te zeggen over haar levenseinde.

De moeder van Grada van Beek had Alzheimer. Het was een lijdensweg die Grada niet mee wilde maken. Daarom lieten haar man Gijs en zij jaren geleden bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) een levenstestament vastleggen. Expliciet heeft Grada daarin beschreven dat ze euthanasie wil als ook zij dement wordt. Maar nu ze Alzheimer heeft, willen artsen niets met haar vastgelegde wens.

Leefomgeving wolf Veluwe vastgesteld
Twee wolvinnen hebben zich definitief op de Veluwe gevestigd. Ook zou er een mannetje rondzwerven. Veel mensen vinden het een aanwinst, maar er is ook verzet. Zit de Veluwe wel te wachten op de wolf?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 8 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie