Uitzending
EenVandaag - 8-4-2008

8-4-2008

EenVandaag

815 x bekeken | 0 reacties
6
Olympische vlam voortijdig onderbreken?
De estafetteloop met de Olympische vlam is in Parijs en Londen diverse malen onderbroken doordat het tot botsingen kwam tussen de politie en pro-Tibetbetogers. Ook in San Francisco is het onrustig rondom de komst van dit symbool. In Parijs werd de vlam zelfs tijdelijk gedoofd. Inmiddels heeft zelfs presidentskandidate Hillary Clinton opgeroepen tot een boycot van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) komt donderdag in Peking bijeen om te kijken of de internationale estafetteloop met de Olympische vlam voortijdig moet worden afgebroken. EénVandaag spreekt met onder andere Anton Geesink over dit onderwerp.

Kleurrijke Amsterdamse gevels wijken te veel af
Welke kleur mag je huis zijn? Een Amsterdamse huiseigenaar, die de voorgevel van zijn huis roze verfde, moet zijn woning overschilderen. De kleur is al vele honderden jaren in gebruik in de Amsterdamse binnenstad. Maar volgens het stadsdeel Oud-Zuid wijkt zijn huis te veel af van naastgelegen panden. Daarnaast zou de kleur roze in strijd zijn met de welstandseisen. Maar hoe ver gaat de bemoeienis van welstandscommissies en gemeentebesturen met huizenbezitters? In EénVandaag een kleurrijke reportage over de perikelen met welstand en stadsbestuur.

De spookstraat van Bagdad
Geen leven te bekennen. Alleen scherpschutters, dode lichamen en wilde honden op zoek naar mensenvlees. Dit is geen scène uit de nieuwste horrorfilm, maar dé spookstraat van Bagdad: Haifa street. Ooit de plek van hoogwaardigheidsbekleders, maar nu vooral bekend als graadmeter van al het geweld in Irak. Dagelijks vinden hier ontvoeringen plaats en gaan autobommen af, maar de straat lijkt rustiger te worden. Haifa street leeft weer op. Hoe komt dat?

De vissersramp van Moddergat
125 jaar geleden verlieten de vissers van het kleine tweelingdorp Paesens-Moddergat de haven om boven Borkum op schol te gaan vissen. Na een slecht winterseizoen probeerden ze alsnog

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 8 april door de AVRO en de TROS. Te gast was Anton Geesink. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie