Uitzending
EenVandaag - 10-4-2008

10-4-2008

EenVandaag

1234 x bekeken | 0 reacties
6
OM moet Jomanda vervolgen
'Het Openbaar Ministerie moet Jomanda en twee alternatieve artsen alsnog vervolgen in verband met de dood van Sylvia Millecam', aldus het Gerechtshof in Amsterdam. Daarmee stelt het Hof de Vereniging tegen de Kwakzalverij en de Stichting Skepsis in het gelijk. Zij protesteerden tegen een eerdere beslissing van het OM om deze alternatieve genezers niet te vervolgen. Is een vervolging van deze artsen terecht? Worden alternatieve genezers in het algemeen nu in een kwaad daglicht gesteld? In EénVandaag spreken we met Stichting Skepsis, Millecam's vriendin Wieteke van Dort, vriend Nol Willemsen en Stichting IOCOB.

SP'er Ron Abel vertrekt uit de Kamer
SP-kamerlid Ron Abel geeft binnenkort zijn zetel op. De totaal onbekende SP-er stelde in totaal slechts vier kamervragen. Hij werd voor het laatste gesignaleerd in Den Haag in mei 2007, bijna een jaar geleden dus. Volgens de SP verlaat Abel Den Haag 'in goed overleg'. EénVandaag spreekt met Abel, die zwaar teleurgesteld is in de politiek en in de SP.

Plotselinge dood baby's beter onderzoeken
We horen steeds vaker verhalen over baby's die plotseling dood gevonden of vermoord worden. Deze week dienen er bij verschillende rechtsinstanties al drie zaken. Binnenkort moet de vrouw die vorig jaar haar kind in de Bijenkorf naar beneden liet vallen voor de rechter verschijnen. Statistisch gezien komt moord op baby's niet vaker voor, maar deskundigen dringen erop aan meer onderzoek te doen. Hoe kan het zover komen?

50 jaar telefonische hulpverlening
Mensen in nood kunnen 24 uur per dag bellen over hun verdriet, eenzaamheid of financiële zorgen. Door de SOS hulpdienst te bellen kunnen ze weer rustig slapen. De allereerste telefonische hulpdienst werd 50 jaar geleden in het leven geroepen. En met succes. In het eerste jaar werden maar liefst 13.000 gesprekken gevoerd. In 2007 belden 220.000 mensen met de dienst. Ondanks dat er sinds de oprichting van de eerste telefonische hulpdienst veel veranderd is i

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 10 april door de AVRO en de TROS. Te gast waren Wieteke van Dort, Nol Willemsen en Ron Abel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie