Uitzending
EenVandaag - 7-11-2013

7-11-2013

EenVandaag

735 x bekeken | 0 reacties
6
Gevaar Nederlandse jihadstrijders toegenomen
De terroristische dreiging die uitgaat van de Nederlandse strijders in Syrie en hun radicale netwerk is verder toegenomen. Ondanks maatregelen van veiligheidsdiensten en overheid is de situatie rond deze jihadreizigers verslechterd. Experts waarschuwen voor de snel groeiende invloed in Nederland van deze beweging.

Wie is de nieuwe Anne Frank?
Natalie Portman, Jip Wijngaarden, Millie Perkins, ze vertolken allen in de afgelopen decennia de rol van Anne Frank. Het is een van de grootst denkbare en dankbare rollen te vergeven in de theaterwereld: zo verlieten alle bezoekers in de jaren ‘50 na het zien van Martine Crefcoeur als Anne Frank zonder applaus en fluisterend de zaal. In EenVandaag wordt vanavond bekend gemaakt wie Anne mag spelen in het nieuwe toneelstuk over de familie Frank.

Nederlands-Turkse journalist krijgt levenslang
De Nederlands-Turkse journalist Füsun Erdogan is deze week veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Ze wordt verdacht van het leiden van de linkse organisatie Marksist-Leninist Komünist Partisi (MLKP) die Turkije als terroristisch aanmerkt. Maar volgens de Europese Federatie van Journalisten is het bewijs tegen haar erg mager.

Science in transition: wetenschappers op de barricade
Het borrelt en het gist in de wetenschappelijke wereld: fraude, publicatiedruk en meeliften op onderzoek van anderen is aan de orde van de dag. Het functioneren van de wetenschap staat daarom onder druk.

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 7 november door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie