Uitzending
EenVandaag - 6-12-2010

6-12-2010

EenVandaag

1293 x bekeken | 0 reacties
6
Zeekabel Katwijk van groot belang voor VS
Wikileaks laat opnieuw van zich spreken. Uit nieuw geopenbaarde documenten blijkt dat de Verenigde Staten de haven van Rotterdam als een locatie van groot belang zien. Ook Beverwijk en Katwijk staan op deze lijst, omdat bij deze kustplaatsen onderzeese communicatiekabels aan land komen. Wist Katwijk dat het belang van deze kabel zo groot was? En waarvoor dient deze kabel?

Onderzoek: 1500 jongens als prostituee in Nederland
Jongensprostitutie krijgt nauwelijks aandacht. Hulpverleners staan klaar om zich te ontfermen over meisjes en jonge vrouwen, maar voor jongens is bar weinig geregeld. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar jongensprostitutie in Nederland. Maar liefst 1500 minderjarige jongens verkopen zichzelf voor sex aan volwassenen. En vaak niet uit vrije keus.

Krijgt een oud-voetballer een bank op zijn knieŽn?
De Franse oud-voetballer Eric Cantona wil het moderne banksysteem vernietigen en roept daarom iedereen op om zijn geld van de bank te halen. Volgens hem zijn de banken schuldig aan alle economische ellende die de wereld sinds twee jaar in zijn greep houdt. Pieter Lakeman is de enige Nederlander die eerder zo'n soort oproep deed, waarna DSB Bank binnen enkele weken failliet ging.

Topsalarissen in de zorg
Ziekenhuisdirecteur Herre Kingma vindt dat hij meer mag verdienen dan de Balkenende-norm. Onlangs besloot de kamer dat ziekenhuisdirekteuren niet meer mogen verdienen dan de premier. Kingma vindt dat onzinnig. Hij krijgt toch ook geen wachtgeld als hij ontslagen wordt? En wat voor opleiding heb je nu helemaal nodig voor zo'n baan als premier?

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 6 december door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie