Uitzending
EenVandaag - 5-3-2011

5-3-2011

EenVandaag

960 x bekeken | 0 reacties
5
LibiŽ: Vernietiging munitiedepots
Gisteren vlogen in Benghazi gelijktijdig een aantal munitiedepots en wapenopslagplaatsen de lucht in. Onduidelijk was of de depots door een luchtaanval van Ghadaffi-getrouwe piloten of infiltranten zijn vernietigd. Wel is het een tegenvaller voor de opstandelingen die de stad Benghazi momenteel in handen hebben. Verslaggever Bart Hettema was een dag eerder, voor de vernietiging, bij een van deze depots. Vandaag keerde hij terug op dezelfde plek en stelt vast dat er niets meer overeind staat.

De week van... Henk Bleker
Henk Bleker: tot voor kort alleen bekend in CDA-kringen, maar sinds half oktober niet meer van de buis te slaan. Toen werd de Oost-Groninger waarnemend CDA-voorzitter staatssecretaris van Landbouw op het ministerie van Economische Zaken en Innovatie.

Nederlanders vaker gegijzeld in het buitenland
In LibiŽ zijn op dit moment drie militairen gevangen genomen door regeringsgezinde LibiŽrs. Gegijzeld of gevangen in het buitenland, het overkwam honderden Nederlanders in de afgelopen jaren. Hoe is het om onderwerp van onderhandelingen te zijn? Wanneer je lot in handen ligt van een dictator? Het overkwam Frank Hylkema, die in 1990 maandelang werd gegijzeld door Saddam Hussein.

Presentatie: Bas van Werven.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 5 maart door de AVRO en de TROS. Te gast waren Bart Hettema en Henk Bleker. De presentatie was in handen van Bas van Werven.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!