Uitzending
EenVandaag - 4-7-2007

4-7-2007

EenVandaag

1101 x bekeken | 0 reacties
6
BBC'er Alan Johnston vrij
De Britse journalist Alan Johnston, die bijna vier maanden was gegijzeld door radicale moslims, is vrijgelaten. Hij is overgedragen aan functionarissen van de militante moslimbeweging Hamas in de Palestijnse Gazastrook. Jonhston was op 12 maart in Gaza ontvoerd. Extremisten van een groepering die zich het Leger van Islam noemt, namen hem op klaarlichte dag mee. Arabist Leo Kwarten geeft tekst en uitleg bij de vrijlating.

Straatverbod voor potenrammers
De mishandeling van homo's in Amsterdam lijkt steeds grotere vormen aan te nemen. Na de arrestatie van een groep van zes allochtone jongens die vorige week twee mannen mishandelde in de Reguliersdwarsstraat, stromen de aangiftes bij de politie binnen. Het is tijd dat het probleem serieus wordt aangepakt vindt het COC. Daarom vraagt de homobelangenorganisatie vandaag bij het Openbaar Ministerie om een straatverbod voor potenrammers.

De Wimbledondroom van Michaela Krajicek
Michaela Krajicek maakt momenteel furore op Wimbledon door de kwartfinales te bereiken. Met haar vader Petr Krajicek kijken we in Wimbledon terug naar oude trainingsbeelden van een zeer jonge Michaela. Haar doel is dan al duidelijk: Op een dag wil ze Wimbledon winnen!

Portret Corina Alexandrou
De Roemeense Corina Alexandrou is kankerpatiŽnte in RoemeniŽ. Ze verwierf landelijke bekendheid doordat zij onlangs een landelijke demonstratie organiseerde om de minister van Volksgezondheid op zijn verantwoordelijkheden te wijzen. Momenteel zijn er onvoldoende medicijnen beschikbaar, moeten de omstandigheden in ziekenhuizen verbeteren, is het aantal artsen te laag en moet het budget voor kankerpatiŽnten omhoog. De situatie is momenteel rampzalig. Een portret van een voorvechtster.

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 4 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Leo Kwarten. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    BBC er Alan Johnston vrij De Britse journalist Alan Johnston, die bijna vier maanden was gegijzeld door radicale moslims, is vrijgelaten. Hij is overgedragen aan functionarissen van de militante moslimbeweging Hamas in…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten