Uitzending
EenVandaag - 2-7-2007

2-7-2007

EenVandaag

1048 x bekeken | 0 reacties
6
Blaastest voor jongeren
De politie moet bij jongeren onder de zestien een blaastest kunnen afnemen als het vermoeden ontstaat dat ze te veel gedronken hebben. Als het vermoeden door de test bevestigd wordt, moet hiervan melding gemaakt worden bij de centra voor jeugd en gezin. Dat bepleit Mirjam Sterk (CDA), die het als oplossing ziet voor het sterk stijgende alcoholgebruik onder jongeren. Vanavond in EťnVandaag een toelichting op het plan van Tweede Kamerlid Sterk. Nico van der Lely, arts in het Reinier de Graaf gasthuis in Delft, legt uit waarom het plan slechts een lapmiddel is.

Brook in Waterland
De New Yorkse wijk Brooklyn is een verbastering van het Nederlandse Breukelen. De wijk Harlem stamt af van Haarlem en in de 17e eeuw heette New York nog New Amsterdam. Ooit waren het de Nederlanders die het er voor het zeggen hadden, maar die tijd is voorbij. Nadat de Nederlanders het gebied opgaven, gingen de settelers op in de 'Melting Pot' met de andere immigranten. Maar toch zijn er een aantal Nederlanders die deze geschiendenis overzees in leven proberen te houden. Door Nederlandse bouwprojecten te verzinnen: The Waterlands-project.

Shantaram
Gregory David Roberts raakt in AustraliŽ aan lager wal. Zijn huwelijk loopt op de klippen, hij verliest zijn dochter en komt in de misdaad terecht. Na een aantal (roof)overvallen wordt hij opgepakt en veroordeeld tot twintig jaar cel. Het regime in het gevang is hard. Bewakers en gedetineerden maken elkaars leven tot een hel. Roberts besluit samen met een maat te vluchten en ze slagen daar ook in. Maar wie denkt dat zijn leven na het gevang in een rustiger vaartwater terechtkomt, komt bedrogen uit. Hij schreef er een boek over, een bestseller.

En wat dan?
In 1992 vluchtte de tweejarige Alma Ibrahimovic met haar ouders en broertje uit BosniŽ. Vijftien jaar later wil ze iets voor de overlevende achterblijvers van Sebrenica betekenen. Ze wil het verhaal vertellen van haar familie, maar ze heeft ook gezien dat de wereld gro

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 2 juli door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Blaastest voor jongeren De politie moet bij jongeren onder de zestien een blaastest kunnen afnemen als het vermoeden ontstaat dat ze te veel gedronken hebben. Als het vermoeden door de test bevestigd wordt, moet…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten