Uitzending
EenVandaag - 31-1-2022

31-1-2022

EenVandaag

301 x bekeken | 0 reacties
5
Behoud van bomen of een autofabriek: waarom demonstranten het Sterrebos in Limburg bezet houden

Al dagen demonstreert 'Red het Sterrebos' in Born tegen de kap van het eeuwenoude bos. De kap is nodig voor de uitbreiding van de VDL Nedcar-fabriek. Een andere organisatie voert ondertussen gesprekken met de autofabrikant. Dit is er aan de hand.

Het Sterrebos, dat al sinds de 18de eeuw bestaat, groeit op de grond van VDL Nedcar, de autofabriek die tot eind 2023 auto's maakt voor BMW. Na dat jaar gaat het bedrijf op zoek naar een nieuwe opdrachtgever. Nu wil de fabriek uitbreiden en de meest logische locatie daarvoor is het Sterrebos, zegt de autofabrikant. Het plan zorgt voor weerstand van verschillende organisaties.

'Als geheime apparatuur uit Amerikaanse straaljager in verkeerde handen komt, kan het tegen bondgenoten worden gebruikt'
De Amerikaanse straaljager die in de Chinese zee belandde moet zo snel mogelijk van de bodem gehaald, wil Amerika. Ze zijn vooral bang dat de Chinezen aan de haal gaan met geheime apparatuur aan boord, legt oud-Luchtmachtofficier Peter Wijninga uit.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 31 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten