Uitzending
EenVandaag - 3-3-2016

3-3-2016

EenVandaag

677 x bekeken | 0 reacties
7
Nijmegen lijkt 21 miljoen euro kwijt te zijn
Nijmegen betaalde 21 miljoen euro aan slachthuis Hilckmann. Het geld was bedoeld om het slachthuis te kopen, dat uiteindelijk moest wijken voor woningbouw. Maar Hilckmann verbrak plotseling alle communicatie met de gemeente en nu lijkt Nijmegen 21 miljoen euro kwijt te zijn.

Friesland verdeeld over traditie kievitseieren rapen
Het eerste kievitsei is dit jaar nog niet gesignaleerd, maar wordt het gevonden, dan mag het sinds vorig jaar ook niet meer geraapt worden. En dat is jammer, vindt de Bond Friese Vogelwachten. Morgenavond is er een ledenvergadering van de vogelliefhebbers en wordt er gekeken naar een alternatief plan voor het rapen.

Nieuwe flexwet onder vuur
De kritiek op de nieuwe flex- en ontslagwet van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zwelt steeds verder aan. Werkgeversorganisaties noemen de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ‘mislukt’. En ook de oppositie in de Tweede Kamer dringt aan op aanpassingen.

Premier Rutte in Brussel voor vluchtelingencrisis
De leiders van de Europese Unie vergaderen komende maandag met Turkije over de vluchtelingencrisis. Nederland, als tijdelijk voorzitter van de EU, speelt daarin een belangrijke rol.

Nieuwstrend: Dolfinarium Harderwijk onder vuur
De uitzending van Rambam waar een medewerker als stagiair van het dierenpark undercover ging om misstanden met dolfijnen aan de kaak te stellen, maakt veel los. Het Dolfinarium zou een circus zijn, en geen dierentuin.

De presentatie was in handen van Bas van Werven, Pieter Jan Hagens en Suzanne Bosman. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 3 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie