Uitzending
EenVandaag - 3-6-2019

3-6-2019

EenVandaag

357 x bekeken | 0 reacties
7
Toezicht op de toezichthouder, Van Vollenhoven wil kritische waakhond
Na een grote ramp blijkt elke keer weer dat regels niet opgevolgd werden en toezichthouders niet optraden. Dat moet anders, vindt professor Pieter van Vollenhoven. Hij pleit voor 'een kritische waakhond voor de veiligheid'.

Verkiezing Student Company van het Jaar
Een breiclub tegen eenzaamheid is een van de tien studentenbedrijven die strijdt om de titel Student Company van het Jaar 2019. Het bedrijf gaat de strijd aan met, onder andere, een enkelsok die nooit meer afzakt en een innovatieve schaatsbeschermer.

Tien studentenbedrijven vanuit het mbo en het hbo maken kans op de titel. De studenten zijn het afgelopen jaar als onderdeel van hun studie samen een onderneming begonnen. Met aandeelhouders en al. Het project Student Company is een initiatief van Jong Ondernemen, een stichting die jongeren beter wil voorbereiden op de arbeidsmarkt. En het blijkt te werken. Studenten die dit op hun cv hebben staan, vinden beduidend sneller een eerste baan na hun studie en raken minder vaak werkloos.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 3 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie