Uitzending
EenVandaag - 3-6-2017

3-6-2017

EenVandaag

689 x bekeken | 0 reacties
6
Fiscus loopt miljarden mis door belastingontwijking
De schatkist heeft de afgelopen jaren miljarden gemist aan inkomsten doordat Nederlandse bedrijven op slinkse wijze de fiscus wisten te omzeilen. Dat blijkt uit een rapport van de FNV over belastingontwijking dat vandaag wordt gepresenteerd.

Zijn vakantieparken criminele broeinesten?
Verouderde vakantieparken die uitgroeien tot criminele broeinesten. Drugs, illegale prostitutie en het verhandelen van gestolen goederen door bendes. Het zou allemaal gebeuren achter de slagbomen van steeds meer recreatieterreinen. De situatie in sommige parken zou zo ernstig zijn dat gemeenten ze het liefst direct sluiten. Maar dat is nog niet zo makkelijk.

IS-strijders keren terug naar TunesiŽ
TunesiŽ staat bekend als het land waar de meeste jihadstrijders van Islamitische Staat vandaan komen. Onder de vele duizenden strijders zijn er zeker 5000 jongeren. En nu IS op vallen staat, proberen ze weer terug te keren. Als het ze al lukt, wacht er thuis de gevangenis. Hoe gaat TunesiŽ om met deze jongeren, die ooit vanuit een kansloze situatie vertrokken?

Britse verkiezingen: partijen gaan voor tactische stem
De straatlengte voorsprong die Theresa May had toen ze de vervroegde verkiezingen in Engeland aankondigde is grotendeels verdampt, maar haar conservatieve partij staat nog steeds voor op Labour. Toch zijn progressieve politici en stemmers er niet gerust op. Hoe kunnen ze voorkomen dat de conservatieven straks carte blanche hebben om er een harde Brexit door te drukken?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 3 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie