Uitzending
EenVandaag - 29-12-2022

29-12-2022

EenVandaag

325 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe stoppen we de intimidatie van politici? 'Ga niet in gesprek als ze op de stoep staan'
Niet eerder kwamen er zoveel meldingen van bedreiging en intimidatie binnen bij het Team Bedreigde Politici. Dit jaar werd er tot november al meer dan 1.000 keer aangifte gedaan. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat bestuurders worden lastiggevallen?

Een complotdenker die met een fakkel voor de deur bij minister Sigrid Kaag staat, boze boeren die minister Christianne van der Wal thuis opzoeken: het zijn slechts 2 voorbeelden van incidenten waar bestuurders en politici steeds vaker mee te maken krijgen.

Nieuwe regering in IsraŽl is nu al omstreden: ĎKans op opstand Palestijnen wordt steeds groterí
In IsraŽl is vandaag de van corruptie verdachte Benjamin Netanyahu beŽdigd tot premier, samen met zijn omstreden kabinet. Politicoloog Mounir Samuel ziet dat het land steeds verder destabiliseert en radicaliseert. "De kans op escalatie is groot."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 29 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten