Uitzending
EenVandaag - 25-11-2009

25-11-2009

EenVandaag

866 x bekeken | 0 reacties
6
Aftellen voor Gerrit Zalm
Is er nog een weg terug voor Gerrit Zalm? De positie van de ABN Amro-bestuursvoorzitter staat onder druk. De kritiek op hem groeit nu duidelijk wordt dat hij wel op de hoogte was van wat er bij DSB allemaal misging. Gisteren lieten we brieven en verklaringen zien waaruit dit bleek. Een onderzoek naar onder meer zijn functioneren is binnen enkele weken afgerond. Hoe moet het verder met Zalm en ABN Amro? Gerrit Zalm was tot december 2008 een jaar lang financieel directeur van DSB Bank.

'Lok-jongeren' krijgen vrijwel overal alcohol
De burgemeester van Duiven is het helemaal zat en wil actie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts vier van de 40 cafés, supermarkten en slijterijen in zijn gemeente zich aan de regels houdt en geen alcohol aan kinderen verkoopt. Basis van het onderzoek zijn zogenoemde 'lok-jongeren' die naar cafés en supermarkten gingen en drank bestelden of kochten. Op 36 van de 40 locaties was dat geen enkel probleem. En van de negen keer dat er om legitimatie gevraagd werd, kregen ze slechts drie keer geen alcohol mee. Wat moet er gebeuren om dit te voorkomen?

Wouter Bos over de toekomst van PvdA
Wouter Bos, minister van Financiën, vicepremier, maar vooral veel geplaagde partijleider. Zijn PvdA staat in de peilingen met minder dan 20 zetels op een historisch dieptepunt. Vorig jaar nog Nederlander en politicus van het jaar. Nu lopen kiezers weg naar SP, D66 of PVV van Wilders en hij krijgt het verwijt dat hij onzichtbaar is. Een gesprek met Bos in Voorburg, drie maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het gesprek gaat over de weglopende kiezer, de concurrentie met Pechtold, de gemeenteraadsverkiezingen en de teloorgang van de sociaal democratie in Europa.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 25 november door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie