Uitzending
EenVandaag - 24-8-2009

24-8-2009

EenVandaag

1229 x bekeken | 0 reacties
7
De opkomst van de led-lamp
Vanaf 1 september verdwijnen de eerste gloeilampen uit de winkel en vanaf 2012 zal er geen enkele gloeilamp meer te koop zijn in Europa. Het alternatief? De led-lamp. Ruim 90 procent zuiniger, zonder giftige stoffen en dimbaar. Maar er zijn ook tegenstanders van de led-lamp. Het licht zou de gezondheid be´nvloeden en zo zuinig zou led-verlichting nou ook weer niet zijn. Wie heeft er gelijk? Nederlanders lijken nog erg onbekend met de voordelen van led-verlichting. De overgrote meerderheid van de ondervraagden in een onderzoek van Intomart weet niet eens dat de led-lamp zuiniger is dan de gloeilamp. Het onderzoek onder vijfhonderd mensen is onderdeel van de campagne van de Nationale Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds (WNF). Met de actie willen ze Nederland vertrouwd maken met de nieuwe generatie duurzame verlichting. Het rapport wordt maandag aangeboden aan milieuminister Jacqueline Cramer, bij de aftrap van de campagne Wat LED je?

Vrouwen aan de top nog steeds zeldzaam
Het wil maar niet vlotten met Nederlandse vrouwen in topposities. Veel vrouwen willen liever een parttimebaan en daarmee stoot je natuurlijk niet door het glazen plafond naar de directiekamer. Ook met de economische afhankelijkheid van de Nederlandse vrouw is het slecht gesteld. Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen verdient zelf niet genoeg om van rond te komen. Is de Nederlandse vrouw gewoon niet ambitieus genoeg?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 24 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast was Jacqueline Cramer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie