Uitzending
EenVandaag - 22-2-2010

22-2-2010

EenVandaag

1548 x bekeken | 0 reacties
4
Staat het CDA als één man achter Balkenende?
Jan Peter Balkenende is opnieuw gevraagd als lijsttrekker van zijn partij. Afgelopen zaterdag besloot het partijbestuur daar al toe, en er zijn tot op heden geen andere kandidaten. Maar vindt iedereen binnen de partij dit wel een goede keus? Wordt het geen tijd voor een andere partij-leider? En wat vinden de CDA-kiezers die bij de vorige verkiezingen op het CDA stemden? De uitslag van een onderzoek onder het EenVandaag Opiniepanel en een gesprek met CDA staatssecretaris Jack de Vries.

In Den Haag wordt het nieuws gespinned
Niemand wil de schuld van de breuk, ook al zeggen experts dat het tegenwoordig echt geen stemmen meer kost. Toch draaien de spindoctors van de partijen deze dagen overuren. Zij moeten de woorden zoeken die de kiezers onbewust een bepaalde kant opsturen. Zo wist het CDA Wouter Bos bij de vorige verkiezingen neer te zetten als 'draaikont', een term die regelrecht uit de Amerikaanse verkiezingscampagne van George W. Bush kwam. De PvdA probeert het CDA als zondebok aan te wijzen door Maxime Verhagen als kwade genius neer te zetten. Aandacht voor het spinnen met schrijver Jan Kuitenbrouwer en hoogleraar Henri Beunders.

Wat gebeurt er vandaag bij Beatrix?
Koningin Beatrix is terug van haar ski-vakantie in Lech. Vandaag ontvangt ze onder meer demissionair premier Jan Peter Balkenende en de demissionaire vicepremiers Wouter Bos en André Rouvoet. Hoe moet het nu verder? En wat gebeurt er vandaag allemaal in de kamer van Beatrix? Hoogstwaarschijnlijk zullen de CDA en de ChristenUnie kabinetsleden tot de verkiezingen de lopende zaken regelen, en volgen er eind mei verkiezingen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 22 februari door de AVRO en de TROS. Te gast waren Henri Beunders, Jack de Vries en Jan Kuitenbrouwer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Staat het CDA als één man achter Balkenende? Jan Peter Balkenende is opnieuw gevraagd als lijsttrekker van zijn partij. Afgelopen zaterdag besloot het partijbestuur daar al toe, en er zijn tot op heden geen andere…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten