Uitzending
EenVandaag - 20-11-2013

20-11-2013

EenVandaag

823 x bekeken | 0 reacties
7
Nationaal fonds funderingsherstel nodig
Ongeveer 400.000 woningen in Nederland kampen met funderingsproblemen. De kosten voor het herstellen van de schade lopen vaak in de tienduizenden euro’s. Een enorme last, die bewoners vaak niet kunnen opbrengen. Sommige gemeenten schieten hun inwoners te hulp, maar in andere plaatsen hebben de bewoners pech en krijgen ze geen hulp. Maar ook gemeenten die het probleem wel onderkennen lopen tegen hun grenzen aan.

Juf Hilde en andere scheve verhoudingen op school
Vrienden met je leraar op Facebook, een WhatsApp groep waar ook je juf aan meedoet: de sociale media zijn handig bij het doorgeven van huiswerk en bij het delen van de foto's van de schoolreisjes. Als leraar Facebookvrienden zijn met je leerlingen kan helpen bij het op tijd signaleren van pestgedrag. Maar het kan ook leiden tot flirtgesprekken, het delen van intieme foto's en meer.

Kamervragen: bloem van de democratie of kostenpost?
Het zijn er meer dan 2500 per jaar en kosten ongeveer 3700 euro per stuk: Kamervragen. Teveel, vindt VVD-Kamerlid Roald van der Linde. Dinsdagavond deed hij een oproep aan zijn collega’s om te minderen.

De zuivelsector in Friesland groeit explosief
Op 1 januari 2015 verdwijnt in heel Europa het melkquotum, boeren zijn dan vrij om zelf te bepalen hoe veel ze gaan melken. Friese boeren bouwen nu massaal nieuwe koeienstallen en kopen tienduizenden koeien. Bovendien investeren grote zuivelreuzen uit China en Nieuw-Zeeland honderden miljoenen in de bouw van twee grote fabrieken voor kaas en babymelkpoeder in Heerenveen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 20 november door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!