Uitzending
EenVandaag - 2-9-2008

2-9-2008

EenVandaag

2018 x bekeken | 0 reacties
6
Beloning hoger onderwijs te hoog
Topsalarissen van bestuurders in het hoger onderwijs rijzen de pan uit, vindt onderwijsbond AOB. Vooral gouden handdrukken en speciale bonussen bij de topinkomens drukken op het budget van onderwijsinstellingen. Het kabinet stelt voor om de salarissen te maximeren op de Balkenendenorm (EUR 174.000,- per jaar), maar door allerlei extra beloningselementen, wordt dit bedrag vaak ruimschoots overschreden. Dit terwijl salarissen van gewoon onderwijspersoneel nauwelijks stijgen. In EénVandaag een gesprek met Walter Dresscher van de AOB en Sijbolt Noorda, voorzitter van de Vereniging van Universiteiten VSNU.

Orkaan Gustav, de nasleep
Nu orkaan Gustav is voorbijgeraasd, maakt New Orleans de schade op. Die blijkt vooralsnog erg mee te vallen. De inwoners maken voorzichtig aanstalten om weer terug te keren naar hun huizen. Verslaggever Henk van der Aa liep een avond mee met de lokale calamiteitenzender. En verder doet Wouter Kurpershoek in de uitzending live verslag van het laatste nieuws.

Minister Cramer onder vuur in de Kamer
De Kamer wil vandaag opheldering van minister Cramer. Stond haar naam nou wel of niet onder een advertentie waarin steun werd betuigd aan het krakersblad 'Bluf!'? EénVandaag volgt het debat en spreekt met socioloog en publicist Dick Pels en historicus en journalist Bart Jan Spruyt over de roerige jaren tachtig. Hoe denken zij over de ophef rondom het verleden van minister Cramer?

Vakantie wordt overgewaardeerd
Heerlijk op vakantie geweest? Dan nu uitgerust weer aan het werk! Of niet? Veel mensen zijn het fijne vakantiegevoel al snel kwijt en raken weer verstrikt in de hectiek van werk en gezin. Een bedrijf uit Almere helpt mensen hun werk en privé zo te organiseren, dat ze hun ontspannen vakantiegevoel langer vast kunnen houden. Maar volgens psycholoog Ad Vingerhoets wordt vakantie overgewaardeerd en verwachten we er teveel van.

In deze uitzending van EenVandaag waren Bart Jan Spruyt, Dick Pels, Sijbolt Noorda, Ad Vingerhoets en Henk van der AAa te gast. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek, Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 2 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie