Uitzending
EenVandaag - 2-4-2024

2-4-2024

EenVandaag

284 x bekeken | 0 reacties
7
Grote concurrentie bij werkgevers om hart van jonge techneut
Er dreigt een tekort aan luchtvaarttechnici die vliegtuigen controleren en repareren. De branchevereniging vreest voor uitval van vluchten. Een onderhoudsbedrijf is daarom met een leer-werktraject gestart. "Het beroep heeft een vrij onzichtbaar imago."

Debat om Russische betalingen aan Nederlandse politici
Welke politici ontvingen mogelijk geld vanuit Rusland? De AIVD en het kabinet willen daar niets over kwijt, terwijl sommige partijen een onderzoek vanuit de Tweede Kamer willen. Wat levert zoiets op? 'Ik denk dat de Tweede Kamer niet goed toegerust is."

Meerdere noodopvanglocaties sluiten in aanloop naar spreidingswet en dat leidt tot tekorten
Terwijl de druk op de opvang van asielzoekers toeneemt, sluiten grote noodopvanglocaties juist de deuren. Sommige gemeenten doen dat om te zorgen voor structurele plekken, zoals de spreidingswet voorschrijft. Maar die overgang kost maanden tot jaren.

Nieuwe Ajax-directeur Alex Kroes geschorst, wat is daar aan de hand?
Opnieuw chaos bij Ajax: slechts 2 weken na zijn aantreden is directeur Alex Kroes geschorst. Hij heeft voor de bekendmaking van zijn aanstelling namelijk veel aandelen van de voetbalclub gekocht. En dat kan nu vervelende gevolgen voor hem hebben.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 2 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie