Uitzending
EenVandaag - 18-8-2022

18-8-2022

EenVandaag

260 x bekeken | 0 reacties
7
'Eerst ontplooien en dan pas settelen': jongere generatie stelt belangrijke keuzes langer uit dan de babyboomers
Jongere generaties beginnen aanzienlijk later met studeren, een vaste relatie, trouwen en kinderen krijgen dan de babyboomers. Een verworvenheid, maar dat uitstellen van 'life events' is niet alleen een zege. "Het levert ook een hoop stress op."

"Wij hebben bijvoorbeeld gesprekken óf we wel willen trouwen", zegt schrijver Milou Deelen (26). "Misschien wil ik wel trouwen, maar ik weet eigenlijk niet waarom. Ik ben er nog totaal niet mee bezig."

Wat te doen aan grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld? 'Coaches moeten zich minder op resultaat richten'
Triatlon is de zoveelste sport waar grensoverschrijdend gedrag plaatsvond. Het zou veel oplossen als coaches zich meer richten op het leerproces van de sporter, dan puur op resultaat: "Bij positief coachen laat je de sporter heel én haal je de medailles."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 18 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten