Uitzending
EenVandaag - 17-7-2017

17-7-2017

EenVandaag

237 x bekeken | 0 reacties
6
Tekort aan EHBO'ers door wildgroei evenementen
Het Rode Kruis vreest voor een groot tekort aan EHBO'ers bij festivals en evenementen. Er moeten zeker 1000 extra vrijwilligers bij om volgend jaar nog aan alle aanvragen voor medische hulp te kunnen voldoen. Deze zomer alleen al zijn er voor het Rode Kruis 9000 mensen aan het werk op ruim 1800 evenementen.

De keiharde wereld van de foodtrucks
Het is een leven van vrijheid en avontuur, met een gekke caravan of een bakfiets en een paar lekkere gerechten rij je van festival naar festival Dit droombeeld sprak de laatste jaren zoveel mensen aan dat het aantal foodtrucks explosief is gegroeid.

De nieuwe space-race gaat commercieel
Het ideaal van satelliet-startup Planet is om veranderingen in kaart te brengen zoals natuurrampen, ontbossing en verdroging. Maar bijvoorbeeld ook veranderingen in olievoorraden zodat je kan speculeren op de markt.

Onrust onder Wajongers over dreigende korting
Ongeveer 75.000 Wajongers kregen de afgelopen maanden een verontrustende brief op de mat. "U bent arbeidsgeschikt en daarom krijgt u per 2018 minder uitkering". Hoewel het korten op de uitkering al een paar jaar geleden is afgesproken, ontstaat er nu onrust.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 17 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie