Uitzending
EenVandaag - 11-7-2017

11-7-2017

EenVandaag

486 x bekeken | 0 reacties
5
Robot schrijft verhaal, Giphart ondersteunt
Is een robot in staat tot creativiteit? Schrijver Ronald Giphart neemt de proef op de som en gaat een opmerkelijk en volstrekt uniek experiment aan: samen met een robot schrijft hij een verhaal. EenVandaag is erbij als de eerste resultaten uit het apparaat rollen.

Internationale politietips onbehandeld op de plank
De speciale politiedienst die onder andere verdachte personen in ons land moet signaleren, kampt al jaren met grote capaciteits- en kwaliteitsproblemen. Dat blijkt uit interne stukken ingezien door EenVandaag.

TU Delft: reistijd vliegreis kan drastisch omlaag
Schiphol en andere luchthavens in Nederland worden de komende weken een heksenketel. Reizen per vliegtuig kost al veel tijd en bij grote drukte kun je er zo een paar uur bij optellen. Maar er is ruimte om tijdwinst te boeken, zeggen de wetenschappers van het PassMe project.

Venezuela is al maanden het toneel van grote protesten
Het Zuid-Amerikaanse land kampt met een enorme politieke crisis. President Nicolas Maduro heeft het land in de afgrond gestort volgens tienduizenden demonstranten. Zij gaan dag na dag de straat op om een statement te maken tegen het beleid van de president.

In deze uitzending van EenVandaag was Ronald Giphart te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 11 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie