Uitzending
EenVandaag - 17-12-2020

17-12-2020

EenVandaag

209 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe is het met voetbalclub Olympia'18?
De velden zijn verlaten, de kantine dicht en op een enkele jeugdtraining na wordt er niet gespeeld. Al 9 maanden ligt het amateurvoetbal stil. Ook bij Olympia'18 uit Boxmeer. Tot groot verdriet van spelers en bestuur: "We snakken naar een pot voetbal."

Hoewel het erop lijkt dat het amateurvoetbalseizoen dit jaar verloren is, wil voorzitter Fons Görts er niet aan. Al wordt het steeds moeilijker om de moed erin te houden. "Afgelopen zomer liepen de coronabesmettingen terug. Er kon weer meer. We hoopten op een nieuwe start. Helaas zat dat er niet in en ligt nog steeds alles stil."

Brexit: achter de schermen bij de douane
Vanaf 1 januari komen er door de brexit-douanecontroles aan de grens met het Verenigd Koninkrijk. De douane verwacht hierdoor 4 tot 6 weken opstoppingen. Maar hoe bereidt de dienst zich daar nu op voor? We nemen een kijkje achter de schermen.

Ondernemers bezorgen nu hun eigen bestellingen
Nu veel winkels in ons land gesloten zijn, nemen online aankopen alleen maar toe. En pakketbezorgers hádden het al druk in aanloop naar de feestdagen. Veel winkeliers nemen daarom het heft in eigen handen.

Ze brengen hun bestellingen zelf naar klanten om de drukte bij PostNL, de grootste pakketbezorger in Nederland, te vermijden. Door de sluiting van niet-essentiële winkels vrezen ze daar een 'pakketinfarct'.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 17 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie