Uitzending
EenVandaag - 16-12-2020

16-12-2020

EenVandaag

224 x bekeken | 0 reacties
6
Minister van Nieuwenhuizen negeert uitspaak van de Raad van State over stikstofbeleid
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur handelt in strijd met een uitspraak die de Raad van State vorig jaar deed over het Nederlandse stikstofbeleid. Volgens juristen is de kans groot dat de rechter vergunningen opnieuw onderuithaalt.

Voor vergunningen voor de aanleg van wegen gebruikt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nu een rekenmodel waarbij de stikstofuitstoot van het verkeer maar tot een afstand van 5 kilometer wordt meegerekend. EenVandaag liet afgelopen zomer al zien dat voor bijvoorbeeld veehouderijen, fabrieken of energiecentrales heel andere regels gelden. Zij moeten hun stikstofneerslag tot over honderden kilometers uitrekenen. Een boer in Brabant bijvoorbeeld moet, als hij een vergunning aanvraagt voor een nieuwe stal, de neerslag van ammoniak uit zijn bedrijf tot in Noord-Nederland in kaart brengen.

Hoe gaat het met voorman Farmers Defence Force Mark van den Oever?
Onder leiding van Mark van den Oever trokken het afgelopen jaar duizenden boeren met hun trekkers naar Den Haag of het provinciehuis. Farmers Defence Force wil volgend jaar aan de vergadertafel beginnen, maar sluit trekkerprotesten zeker niet uit.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 16 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie