Uitzending
EenVandaag - 14-3-2012

14-3-2012

EenVandaag

670 x bekeken | 0 reacties
4
Volkert spreekt
Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, spreekt voor het eerst in het openbaar. Tijdens opnames van het AVRO-televisieprogramma ‘Edwin Zoekt Fortuyn’ belde Van Der Graaf vanuit de gevangenis met Edwin Fortuyn, de neef van Pim Fortuyn.

Schoolkinderen komen om bij busdrama
Bij een ernstig busongeluk met een Belgische toerbus zijn zeker 28 mensen om het leven gekomen, onder wie 22 kinderen en de beide buschauffeurs. Meer dan 20 mensen raakten gewond. De passagiers waren na een skivakantie op weg terug naar huis.

Waar komt de nieuwe marinierskazerne?
Minister Hillen van Defensie neemt binnenkort een beslissing over de marinierskazerne: wordt de bestaande kazerne in Doorn verbouwd of wordt er gekozen voor nieuwbouw in Vlissingen? Doorn wil zijn kazerne behouden, maar ook Vlissingen wil graag dat de kazerne in hun plaats komt te staan.

10 jaar Strafhof Den Haag: de balans
Het bestaat al 10 jaar, maar pas vandaag doet het Internationale Strafhof voor het eerst uitspraak in een zaak. Vandaag is de Congolese politicus Thomas Lubanga veroordeeld wegens onder andere het ronselen en inzetten van kindsoldaten.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 14 maart door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens en Bas van Werven.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie