Uitzending
EenVandaag - 10-5-2011

10-5-2011

EenVandaag

821 x bekeken | 0 reacties
5
Veiligheidsregio's niet goed voorbereid op natuurbrand
De meeste veiligheidsregio’s in Nederland zijn niet goed voorbereid op het bestrijden van een natuurbrand. Dat is de conclusie van een rapport van de Inspectie van Openbare Orde en Veiligheid, in handen van EenVandaag. Acht van de tien onderzochte regio’s schieten tekort, terwijl de kans op een onbeheersbare natuurbrand in Nederland groot is. “Dan kan je zeggen dat de brandweer niet adequaat is voorbereid”, zegt Allard van Gulik van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR).

Hoe opereerde het 'Kill Team' in Afghanistan?
In de eerste vijf maanden van 2010 opereerde in Afghanistan het zelfbenoemde 'Kill Team'. Twaalf gefrustreerde Amerikaanse militairen die willekeurig slachtoffers maakten onder de burgerbevolking van Afghanistan.

Onenigheid binnen de FNV
De FNV heeft gisteren in een tien uur durende vergadering geen overeenstemming weten te bereiken over de vraag aan welke eisen een nieuw pensioenstelsel moet voldoen. Vooral FNV Bondgenoten vinden dat dat er te weinig zekerheid wordt geboden over de hoogte van de pensioenuitkering. Zij zeggen nu een eigen koers te gaan varen mochten de andere bonden binnen de FNV niet instemmen met hun plannen. Hoe ernstig is de verdeeldheid binnen de FNV?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 10 mei door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie