Uitzending
Editie NL - Aflevering 8

Aflevering 8

Editie NL

11-1-2017

| 225 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

In de file voor je truck-rijbewijs: vrachtwagens zijn populair
Het is enorm populair om vrachtwagenchauffeur te worden. Dat merkt het Centraal Bureau Rijvaardigheidheidsbewijzen, dat de examens afneemt. De wachtrij om examen te doen wordt op veel plaatsen steeds langer. Daarom gaat het CBR nu ook op zaterdag extra examens afnemen.

PLAY: Bar doet indrukwekkend pooltrucje
Trickshots, dat zijn biljartstoten die bijna onmogelijk zijn, maar die geoefende biljarters toch weten te maken. In het Engelse Bristol wisten ze een wel heel bijzondere trickshot uit te voeren.

Nieuw nationaal meldpunt tegen loverboys
Loverboys blijven een groot probleem. Voor wie denkt dat iemand in de greep van een loverboy is gekomen, waren al diverse regionale initiatieven, maar nu is er een nationaal meldpunt: Watch Nederland. Bij dat meldpunt kunnen slachtoffers en mensen die iets verdachts zien 24 uur per dag een melding doen. Op deze manier hoopt Watch Nederland dat dit soort zaken sneller kunnen worden aangepakt.

Vloggend door de rechtszaal: maakt een vlog echt alles cool?
Een rechtszaak is vaak taaie kost. Iets waar jongeren maar moeilijk enthousiast voor te maken zijn. Maar je ziet steeds vaker 'stoffige' bedrijven en instellingen die vloggers inzetten om hun boodschap wat 'sexier' te maken. Zoals de Rechtspraak Reporters. Maar kan een vlog dan echt elk onderwerp cool maken?

Scholier pleegt zelfmoord ondanks pestprotocol
De tragische zelfmoord van een 15-jarige scholier uit Heerlen heeft pesten weer hoog op de agenda gezet. Tharukshan Selvam maakte een eind aan zijn leven omdat hij niet meer naar de school wilde waar hij werd gepest, ondanks dat de school een pestprotocol hanteerde.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 8 werd uitgezonden op woensdag 11 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie